Docenten

Great-web-55

 

Yoga Next Door en Ten Chi Nin zijn opgezet door levenspartners Michelle en Chris. Zij delen hun visie, ervaringen en passie met iedereen die daar interesse in heeft.

 

Christian Knibbe

Mijn leven lang ben ik gefascineerd door het Verre Oosten, met in het bijzonder Japan, en de Oosterse denkwijzen. Een goede manier om meer te leren over deze denkwijzen, was door te trainen in verschillende Oosterse Krijgskunsten. Ik behaalde graden in Judo, Taekwondo, Pencak-Silat, Nunchaku-Do, en bestudeerde Iaido en Taijiquan. Mijn grootste passie vond ik in het Ninjutsu, waarin ik mij de afgelopen 25 jaar heb verdiept.

Ik rondde mijn studie af aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam, en volgde meerdere opleidingen en cursussen (ISAT aerobics instructeur, ISAT fitness instructeur, OSV snowboard instructeur, IISA inline skating instructeur, LAPTpersonal trainer).chris-portret

Naast het bestuderen van de Oosterse krijgskunsten wilde ik tevens meer weten over de Oosterse Geneeskunst, en volgde de beroepsopleiding tot Shiatsu therapeut bij de Zen-Shiatsu Opleiding in Amsterdam, gevolgd door de opleiding Ohashiatsu, onder andere in Heerenveen. sinds 2007 ben ik gediplomeerd Shiatsu therapeut. Om mijn visie op het menselijk lichaam te verbeteren, volgde ik vele lessen in Yoga, Taijiquan en Qigong.

In India volgde ik de docenten opleiding tot Yoga docent bij Yoga Gita in Mysore, onder leiding van Guru Vijay Gopala.

Vanaf 2014 volgde ik meerdere cursussen in Nederland en India om te worden opgeleid tot Pranic Healer, en leerde in India meer over de Ayurveda, met name de Marma Drukpuntmassage. In mijn behandelingen combineer ik al mijn kennis en ervaringen.

In Ten Chi Nin (Yoga, Movement & Martial Arts) combineer ik al mijn kennis en passie in een gevarieerde les.

 

Michelle Tarenskeen

Gedurende de opleiding tot uitvoerend danser werd het voor mij tijd om wat meer balans te zoeken tussen beweging, de drukte van alle dag en ontspanning. Vanwege de enorme prestatiedruk die je vaak tegen komt in het leven van een danser, kun je al snel te maken krijgen met blokkades op zowel fysiek als emotioneel vlak. Tijdens mijn dansopleiding ging ik op zoek naar iets wat me meer rust en ontspanning kon geven.
In onder andere yoga en meditatie heb ik dat gevonden!

Ik raakte zo enthousiast en geïnspireerd door yoga dat ik na mijn dansopleiding besloot om een reis te maken naar India, de plek waar yoga uiteindelijk vandaan komt. Op aanraden van mijn yogaleraar volgde ik daar in 2011 mijn eerste yogaopleiding bij het Kaivalyadhama Yoga Institute in Lonavla, dat bekend staat als een van de betere en en officiële yogascholen van India (www.kdham.com). Tijdens een mooie en intensieve periode ben ik daar opgeleid tot Hatha yogadocente. Toen ik terug kwam, mocht ik gelijk beginnen met het geven van yogalessen en startte ik mijn eigen onderneming ‘balancing life’ die inmiddels is gefuseerd met het bedrijf van mijn Partner Chris Knibbe. Je bent in mijn ogen nooit uitgeleerd en daarom heb ik begin 2015 een nieuwe intensive yoga teacher training gedaan in Mysore, India bij Vijay Gopala (www.yogagita.org ), wat mijn eigen yoga practise en het lesgeven een enorme verdieping heeft gegeven. Ook door deze leraar raakte ik enorm geïnspireerd en volgde ik in 2016 een advanced yoga training bij hem. Ik heb verder bijscholing gevolgd in Kinder yoga bij Ananda Yoga centrum. Naast Hatha yoga beoefen ik partner- en Acro Yoga waar ik regelmatig workshops in geef en heb ik me, vooral tijdens en na mijn zwangerschap, verdiept in de zachtere vorm van yoga: Yin Yoga en Yin restorative. ook geef ik meditatielessen en ben ik Pranic Healer.(www.pranichealing.nl )Samen met Chris bieden wij een unieke behandeling aan waarin we shiatsu en pranic healing combineren. Kortom alles om jou weer te helpen in balans te komen en te blijven! Leuk om je binnenkort in een les te ontmoeten..