Hatha Yoga

Yoga betekent letterlijk ‘verbinden’ in het Sanskriet. Er zijn verschillende manieren om ‘verbinden’ uit te leggen: Het verbinden van lichaam en geest, het verbinden met het Hier en Nu, het verbinden van jouw hart met het universum.IMG_6165

Yoga betekent ook ‘loslaten’. Het loslaten van (spier)spanning. Het loslaten van het ego. Aan de ene kant streef je naar een perfecte uitvoering van de asana’s (houdingen), maar aan de andere kant tracht je te accepteren waar je grens ligt, en het streven naar de perfectie los te laten.

Het kan zijn dat je kiest om met yogalessen te beginnen of weer op te pakken, om leniger te worden, of meer rust te vinden in je drukke leven. misschien wil je af van allerlei pijntjes, van de pijn in je onderrug. Reken erop dat je meer zult ontdekken in yoga dan je oorspronkelijk dacht.

Yoga Next Door

De lessen die wij verzorgen worden gegeven aan kleine groepjes (6 personen maximaal) en worden gegeven in de huiskamer, waar persoonlijke aandacht, privacy en warmte te vinden is.

We oefenen dus niet in een grote yogazaal, maar zoeken de intimiteit van een woonkamer. De drempel wordt zodoende verlaagd om ook thuis tijd en ruimte te maken voor je eigen self-practise.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de meest authentieke vorm van yoga, die deels bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie. Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is voor veel yogi’s het belangrijkste onderdeel om de eenheid van lichaam en geest te voelen, en het ‘hier en nu’ volledig te ervaren.

Les schema

Michelle geeft momenteel geen les in verband met haar zwangerschap. In het nieuwe jaar zal zij weer lessen oppakken, en wordt het huidige lesschema weer uitgebreid.

les

Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga

Tijd

Maandag 17:30 – 18:45

Dinsdag 20:00 – 21:15

Woensdag  9:00 – 10:15

Donderdag 20:00 – 21:15

Vrijdag 8:30 – 9:45

Docent

Chris

Chris

Chris

Chris

Chris

Locatie

Yogaschool Noord Amsterdam

Yoga Next Door Landsmeer

Yoga Next Door Landsmeer

Yoga Next Door Landsmeer

Basic Fit Ladies Overtoom