Tai Chi Chuan
  • Kosten: € 100,= voor 10 lessen of € 11,00 voor een losse les
  • Lesdagen en tijden: zie les schema
  • leslocatie: Het Kruispunt, Calkoenstraat 12a Landsmeer

Tijdens deze lessen maak je kennis met Taijiquan, of Tai Chi Chuan. Ongeveer 1000 jaar geleden gebruikten de Chinezen de kennis van de Oosterse Krijgskunst en de Oosterse Geneeskunde (acupunctuur en acupressuur) als basis voor Taijiquan. De oorsprong ligt in de Shaolin kloosters, en werd in de loop van de eeuwen door meesters verder ontwikkeld.

Tai Chi Chuan heeft zijn werking en invloed op meerdere niveau’s:

  1. Het fysieke lichaam wordt op een ontspannen en vloeiende manier bewogen. Hierdoor kunnen de spieren ontspannen maar toch getraind, kan de geest ontspannen en wordt de ademhaling bewust vertraagd. Het geheel heeft een soort meditatief effect: Gedurende het oefenen is er even geen plaats voor stress, spanningen, emoties of wat dan ook.
  2. Als het lichaam ontspant krijgt de Levensenergie, of Qi/Prana/Ki, de gelegenheid beter te stromen door de meridianen. De bewegingen worden op een zeer specifieke manier en in een specifieke volgorde uitgevoerd, waardoor alle primaire meridianen worden gestimuleerd. Het oefenen van Taijiquan is eigenlijk het geven van een acupressuur behandeling aan jezelf!
  3. De bewegingen zijn gebaseerd op uiterst efficiënte zelfverdediging technieken. De aanvallen zijn gericht op vitale energiepunten (kyusho’s) op het lichaam van een denkbeeldige tegenstander. Ook al voer je ze langzaam uit tijdens de solo-oefening, je zult ontdekken tijdens de partneroefeningen dat de resultaten uiterst effectief zijn!
  4. Taijiquan is gebaseerd op de Levensenergie, in het Chinees Qi genoemd. Door het regelmatig oefenen vergroot je de gevoeligheid van je handen en je gehele lichaam. Je zult in staat zijn deze Qi te voelen binnen en zelfs buiten je lichaam. We oefenen ook met het (aan)voelen van de energie van anderen. Je kunt dit gebruiken voor het verbinden met anderen, of juist om je te beschermen tegen negatieve energie van anderen.

Tai Chi Chuan deel 1